Koen Ursem Software & Design
Portfolio english language Portfolio nederlandse taal

Webdesign

HBO Sport site voor Stenden:

Voor een nieuw design van de Stenden HBO Sport pagina moest er een nieuwe wordpress template worden gemaakt. Om een paar verschillende mogelijkheden aan te bieden hebben we vier verschillende mock-up versies gemaakt. Na bespreking van deze mock-ups is er gekozen om de beste delen van mijn en Ramons template samen te voegen als het uiteindelijke design. De website is niet of heel kort live geweest omdat kort daarna alle Stenden websites door een groot webdesign bedrijf werden vervangen tot een gezamenlijk imago. Startpagina mock-up voor de HBO Sport website.

Mijn eerste browser spel:

Ooit ontstaan vanuit een project groep op Windesheim. Van de seven mensen in de projectgroep was mijn bijdrage ruim 50% van het totale project en zijn er zelfs drie gestopt met de opleiding. Om het project toch goed af te ronden heb ik Bryan flink geholpen om PHP onder de knie te krijgen, en gelukkig kon Levi photoshop en een beetje PHP programeren.
Vanwege mijn grote bijdrage in het school project waren mijn projectleden het er mee eens dat ik de rechten kreeg om hier een eigen webspel online van te maken. Het spel is hierna onder de naam CrimeMafia twee jaar in Alpha development geweest maar spelers al wel de basis konden spelen. In deze fase van het spel zijn er ongeveer tweehonderd registraties geweest waarvan vijftig spelers langer actief. Startpagina Crimemafia website. Crimemafia registratie pagina.

Eerste project Windesheim(Bachelor):

Voor het eerste groeps project moest er een simpele site gemaakt worden voor de introductie week van Zwolle. Omdat dit een intern oefen project was van Windesheim is hier geen online versie van gemaakt. Er is geen cms systeem gebruikt voor de site. Zoen Event Plaza mockup project voor Windesheim.

Veenkoloniaal Goud mock-up:

Dit is een van de mock-up ontwerpen die ik gemaakt heb voor Veenkoloniaal Goud tijdens mijn stage bij LE-Networks. Het project bevatte ook het ontwerpen van een identiteit met logos, briefpapier en een geavanceerde zoek pagina. Na de ontwerp en prototype fase is het project echter stop gezet vanwege enige discussies over prijzen en budgetten tussen de opdrachtgevers. Veenkoloniaal Goud drie kolommen start pagina. Veenkoloniaal Goud artikkel pagina.

Stage bureau zuid-oost Drenthe:

Dit was een heel raar school project. Het project ging blijkbaar al van de ene project groep naar de andere en nu waren wij aan de beurt om het te verbeteren. Dat begon gelijk al met het drama dat er drie verschillende cms systemen door elkaar waren gebruikt, dus alles ging steeds helemaal overhoop voordat we iets konden aanpassen. We hadden nog gevraagd of we een totaal nieuwe website konden ontwerpen maar dat mocht niet omdat er al veel werk in had gezeten. Door middel van alles zo veel mogelijk te strippen en weer clean op te bouwen hebben we uiteindelijk iets kunnen neerzetten wat er een stuk beter uit ziet dan dat het eerst was. Stage bureau zuid oost drenthe startpagina design. Stage bureau zuid oost drenthe films pagina design.

Karate club website:

De trainer van de karate school waar heb ik getrained vroeg mij of ik voor hem een site kon maken voor de club. Ik heb voor hem een Joomla site neer gezet die ik grotendeels heb aangepast voor het makkelijker kunnen uploaden en bijhouden van foto-albums. Voor het overeenkomen van het design heb ik ruim 7 verschillende versies gemaakt voor de website. In de plaatjes hieronder is de startpagina en de fotoalbum pagina te zien, helaas mist hierin wel het grote header logo bovenaan. (Het missende header logo komt omdat dit een screenshot is van een web-historie tool).
Na een paar jaar onderhoud is het contact verdwenen en er is dan nu ook een andere website voor de club. Deze website was tevens mijn eerste betaalde opdracht naast mijn betaalde stage bij Bakerware. Gojukai Karatedo Emmen Design afbeelding 1. Gojukai Karatedo Emmen Design foto album.

Quantium base community website:

Voor onze actieve Lineage2 clan en community leden ben ik voor langere tijd de website beheerder en een van de actieve clan leiders geweest voor QB-Gaming. De startpagina heb ik in 2010 gemaakt in photoshop met behulp van plaatjes van de door ons gespeelde games. Het forum was eerst gemaakt met v-bulletin en later nog een keer vervangen door simple machine forums waar we voor beiden een eigen layout hebben gemaakt. Omdat het web-archief alleen een plain-text versie heeft en ik nog wat prototype code heb kunnen vinden heb ik een screenshot waar het design te zien is, maar de tekst opmaak ontbreekt.
Het forum had ruim 800 geregistreerde gebruikers en meer dan 5000 bezoekers per dag. Rondom de Lineage2 community zijn er nogal wat kwaadwillige groepen die graag DDOS aanvallen op onze website deden waardoor we actief de wesite moesten bijhouden.
Bij 1 ddos incident hebben we de ip adressen van een verdachte forum gebruiker kunnen doorspelen naar de politie die ook daadwerkelijk de dader hebben gevonden en aangepakt. Startpagina design voor de QB-Gaming community 2010.

Bakerware stage, Upload site:

Bakerware wilde een protype hebben voor web-portaal waar klanten veilig bestanden konden uploaden die verwerkt moesten worden bij Bakerware. Ik heb een websysteem opgezet waar de bestanden in een online folder achter een wachtwoord verborgen stonden, en de gebruiker had ook de mogelijkheid zijn wachtwoord te wijzigen. Het portaal had ook de mogelijkheid om automatisch acties toe te voegen aan bepaalde uploads om zo taken te kunnen autmatizeren. Ik heb voor het protaal een professioneel design gemaakt die het voor de gebruiker overzichtelijk maakte, omdat het echter een prototype was weet ik niet of het ooit live is gebruikt. De Upload site menu uiterlijk. De Upload site gebruiker configuraties. De Upload site upload processen status.

Bakerware stage, Jointell design:

Een Joomla web-design die ik op mijn stage heb gemaakt voor Jointell. Ik heb hierbij de Joomla cms aangepast voor het gebruiken van 2 menu balken. Na het opgezocht te hebben via google ben ik verbaast dat het design nog tot minstens 2016 actief is gebruikt. Jointell website design met dubbele menu balk.

Bakerware stage, ontwerp hoofdsite:

Na mijn design van de Litams website(te zien op het volgende item) heeft de directeur mij gevraagd of ik een soortgelijke site kon maken voor Bakerware. Deze website is net zoals de Litams pagina gebouwd met Joomla en is voor 4 a 5 jaar actief gebruikt. Het startpagina design voor de Bakerware website tijdens stage. Het artikel pagina design voor de Bakerware website tijdens stage.

Bakerware stage, ontwerp Litams website:

Een van de eerste websites die ik heb gemaakt tijdens mijn stage bij Bakerware was deze Joomla site voor Litams. Het orginele design is voor een aantal jaar gebruikt, en het lijkt erop dat ze het design nu iets hebben aangepast om mee te gaan met de tijd. Een startpagina van mijn eerste webdesigns tijdens stage bij Bakerware. Een artikel pagina van mijn eerste webdesigns tijdens stage bij Bakerware.

Mijn eerste webdesign voor mijn privé Lineage2 server:

Dit design is gemaakt ergens rond 2008 en is een combinatie van bestaande Lineage2 illustraties met daarop wat aanpassingen. De knoppen waren gesliced in Photoshop. Er zaten geen overlopende randen aan het design, maar omdat we in die tijd nog oude beeldschermen hadden was deze breed genoeg om het hele scherm te vullen.
Omdat het al lang terug is heb ik alleen de onderstaande mock-up versie waarbij het server logo met de tekst "L2Final-Solution" in het design ontbreekt. Eerste webdesign met Photoshop voor eigen lineage2 server.

K.U - Koen Ursem
© 2015 - 2018