Koen Ursem Software & Design
Portfolio english language Portfolio nederlandse taal

2D kunst

Illustraties voor spellen:

De eerste plaatjes hieronder zijn gebruikt voor de extra missies in Double Ducky, ieder plaatje heeft zijn eigen stijl en de orginele plaatjes zijn 512 bij 512 pixels. De missie illustraties voor Double Ducky
Het volgende plaatje is voor een van de menu knoppen in Double Ducky die de speler naar de scores tabel brengt. De HI-SCORE knop van Double Ducky
De volgende vier afbeeldingen zijn gebruikt voor een ouder ruimtespel waar ik aan werkte. Mogelijk ga ik deze nog hergebruiken voor mijn nieuwe ruimtespel waar ik aan werk.
De core van een 2D ruimte schip. De core  van een 2D ruimte station. Een claw onderdeel voor een ruimte schip. Een plate onderdeel voor een ruimte schip.

Moodboards:

Oorspronkelijk was het de bedoeling van de opleiding dat we strookjes uit tijdschriften zouden gebruiken om een mood board te maken. Echter waren wij thuis niet zo erg van reclame boekjes en tijdschriften dus kon ik niet echt de kleuren vinden die ik nodig was. Om me maar veel zoek ellende te besparen naar de juiste kleur heb ik tegen de opdracht in ze lekker op mijn eigen stijl in photoshop gemaakt. De leraar keek me raar aan toen ik met mijn laptop aan kwam maar wilde gelukkig toch even kijken, met succes want het werd niet alleen goed gekeurd maar hij wilde het zelfs bij zijn collegas van andere scholen wilden laten zien. Ik heb hem dus goedkeuring gegeven dat hij mijn designs mocht laten zien en heb er verder niet veel meer van gehoord. Echter twee jaar later zie ik mijn moodboard methode ineens op vele Multimedia scholen opduiken terwijl mijn naam er vervolgens nooit meer bij vermeld is.

Het idee van mijn moodboard is dat je eerst een achtergrond kleur kiest die de basis toon zet die je voelt bij het onderwerp. Dan voeg je een titel toe met een passend lettertype en kleur. Daarna zoek je een paar afbeeldingen die voor jou het gevoel weergeven. Vervolgens ga je tenminste vier of meer kleuren kiezen die volgens jou bij het onderwerp en de plaatjes passen. Om het moodboard nog wat duidelijker te maken zou je voor iedere kleur nog een kleine extra omschrijving kunnen toevoegen voor de kleur keuze.
Moodboard designs door Koen Ursem voor Multimedia Development op het Drenthe College

Photoshop gradiënten met lagen kunst:

Met Photoshop vond ik al snel en mannier om vreemde afbeeldingen te maken die een soort vreemd gevoel van ruimte en diepte kunnen maken. Sommige lijken op een diepte in de ruimte terwijl andere vreemd geomtrische figuren geven. En andere lijken wat op een soort diepte diep in de oceaan. Ik heb dit soort plaatjes soms wel eens gebruikt om achtergronden op te vullen in logos of webdesigns.
Photoshop techniek met gradiënten en rand functies. Photoshop techniek door mixen van gekleurde gradiënten.
Photoshop techniek van gradiënten en golven functies. Photoshop techniek van gradiënten en stoor functies.
Photoshop techniek van gradiënten en filter functies. Photoshop techniek van gradiënten en lagen.

Multimedia werkstukken:

Dit zijn een aantal digitale werkstukken die ik tijdens het begin van mijn multimedia studie heb gemaakt.

Op deze afbeelding heb ik de stad toegevoegd met een stukje extra strand zodat het lijkt alsof de stad er altijd is geweest. Daarnaast heb ik nog wat dingen eruit gehaald zoals een bootje op het water. Weghalen objecten en toevoegen stad aan de kust.

Voor de volgende afbeelding was er de opdracht om een unieke poster te bedenken voor een ranja fles. Ranja flessen die in de lucht zweven, 1 valt in het water.

Met deze afbeelding was het de bedoeling om iemand te overtuigen dat het hier om slecht fruit gaat, zonder dat het te veel opvalt dat het nep is. Slecht uitziend fruit door middel van de burn en dodge tool in Photoshop.

Getekende illustraties:

Normaal teken ik niet zo vaak met potlood of stiften, maar hier zijn een paar illustraties die ik op papier heb gemaakt.

Deze afbeelding heb ik voor de voorkant van mijn oude portfolio map getekend. Olifant die een tak vast houdt getekend en gekleurd met potlood.

Dit is een van de eerste karakters die ik heb getekend, deze heb ik later als opdracht ingekleurd voor multimedia met Photoshop. Wat tevens mijn aller eerste digitale inkleuren was. Drawing and painting of a girl character with skull and holding a magic weapon.

Meer getekende illustraties:

Hier heb ik nog een aantal meer met potlood of pen getekende illustraties en inkleuringen.
Karakters, robots, draken en voorwerpen. Wapens en voorwerpen met kleur. Stickfigure poses omgezet naar simpele personage tekeningen.

De volgende afbeeldingen zijn hand getekend op de computer met de Wacom Cintiq 13HD die ik thuis heb om mee te tekenen.
Computer getekende afbeeldingen met mijn Wacom Cintiq 13HD.


K.U - Koen Ursem
© 2015 - 2018